FRI FRAKT ÖVER 700KR.

Hem » HEM, HUSHÅLL & TRÄDGÅRD » Smarta hem » Nexa » Nexa AD-147 Mottagare Dimmer Z-wave
Nexa AD-147 Mottagare Dimmer Z-wave

Nexa

Nexa AD-147 Mottagare Dimmer Z-wave

Pris: 579kr
Delbetala från 68 kr/mån Fortus Finance
 • Produktinformation

  NEXA AD-147 Plug-in mottagare Dimmer
  - Z-wave Plus

   

  Mottagaren kopplas in i vägguttaget och kan sedan styras trådlöst via Nexa Bridge eller annan Z-Wavekontroller.

   

  Mottagaren har en knapp för att kunna slås På/Av utan fjärrkontroll.

   

  Mått: 76 x Ø52 mm
  Frekvens/teknik: Z-Wave Plus
  Drivspänning: 230 V ~50 Hz
  Max resistiv last:250 W
  Max LED last: 40 W
  E-nummer: 1710436

   

  Vad är Z-Wave?
  Z-Wave är en specifikation för trådlös kommunikation inom hemautomation. I Europa använder sig Z-Wave av frekvensen 868,42 MHz, vilket man inte skall förväxla med NEXAs tidigare sortiment som gick under Nexa Professional som också använder sig av 868 MHz. Detta är alltså inte samma. Nedan har vi sammanställt några fördelar med Z-Wave över exempelvis 433,92 MHz. Räckvidden för Z-Wave är inte bättre än 433,92 MHz, men med hjälp av att alla enheter i ett nätverk meshar så blir ändå räckvidden markant bättre.

   

   

   

  Dubbelriktad kommunikation
  Dubbelriktad kommunikation innebär att varje mottagare faktiskt svarar varje gång den tar emot ett kommando, så att du som användare alltid vet om ditt kommando har nått enheten. Om enheten inte svarar så försöker man att hitta andra vägar till den, mer om det i avsnittet nedan.

   

  Mesh
  Ett Z-Wave nätverk meshar enheter vilket betyder att kommandon (ex. PÅ) hoppar mellan flera enheter tills dess att det kommer fram till rätt enhet, om det kommer fram. Detta utökar både räckvidd samt stabilitet.

   

  Säkerhet
  Z-Wave är inte krypterat som standard, men i det fallet där enheter stöder kryptering så aktiveras detta automatiskt. Det betyder att all kommunikation mellan din Nexa Bridge och enhet är krypterad.

   

  Skapat för hemautomation
  Till skillnad från exempelvis 433,92 MHz (som bara är en frekvens, ingen standard) så är Z-Wave i grunden gjort för hemautomation. Protokollet utökas hela tiden med nya typer av enheter och vad man kan göra idag kommer inte vara densamma om något år. Även om det idag används mest för sensorer och brytare så kommer det vara möjligt för tillverkare att bygga in stöd i exempelvis TV-apparater eller diskmaskiner.

   

  Kompatibilitet mellan olika tillverkare
  Eftersom Z-Wave är en standard där man måste följa ett visst antal regler för att bli certifierad så innebär det att produkter som kommer från olika tillverkare fungerar med varandra. Detta i sig innebär att priserna kan pressas samt att det finns ett större urval för konsumenterna.

   

  Z-wave Plus
  Z-wave Plus är en förbättring på Z-Wave. Med Plus är det tänkt att både användarvänligheten och funktionen skall bli bättre, exempelvis har räckvidden förbättrats markant med upp till 150 meter vid fri sikt.

   

  För att kunna utnyttja alla fördelar med Z-Wave Plus så måste alla dina andra enheter också använda sig av Plus, något som blir svårt idag eftersom det fortfarande finns mycket på marknaden som inte använder sig av detta. Men det är bakåtkompatibelt, så alla dina produkter du har nu fungerar med andra enheter som har Z-Wave Plus.

   

   

  EAN:7330545868029
  Förpackning: Euroblister
  Fördelar med Teknikproffset.se
  • Fri frakt - Vid köp från 700 kronor
  • Snabb leverans – Leveranstid framgår i kassan
  • Returrätt – 100 dagar öppet köp
  • Faktura – 0 kr, Ingen faktureringsavgift
  • Säkerhet – Vi är certifierade av Trygg E-handel
Teknikproffset.se - Elektronik när den är som bäst!