KAI Shun Classic White - Allroundkniv, 15 cm

Artnr: C59120
  • Lätt att vässa, håller sig skarp länge
  • Bladhårdhet: 61 HRC
  • Vinkeln för vässning är 10°
  • Tillverkad för hand i Japan
1349 kr
 
Lägg i varukorg
Leverans:  5-9 arbetsdagar

  • Snabb leverans - leveranstid framgår i kassan
  • Returrätt - 100 dagar öppet köp
  • Smidig betalning - Qliro Checkout
  • Ångerrätt - alltid 14 dagar
  • Pålitliga - läs kundomdömen på Prisjakt & Trustpilot
Produktbeskrivning

Till skillnad från en vanlig husmor kniv som är pressad från vanligt stål, förblir en japansk professionell kniv med flerskiktad skärpa schysst längre och är lättare att vässa. DM-0701W universal kniven passar för alla typer av skärning i köket.

Shun knivarnas skärmaterial, knivprofil och handslipning skapar en oöverträffad skärpa som gör att kniven skär igenom även de hårdaste materialen. Den oslagbara skärpan kombinerad med en balanserad viktfördelning möjliggör en enkel och behaglig knivarbete. Shun passar både för hobbykockar hemma och för professionella kockar i restaurangköket. Knivarnas handtag är tillverkade av hygienisk packved och har inga fogsömmar som samlar smuts.

Varje KAI Shun-kniv är smidd av naturligt vackert damaskusstål i 32 lager. En Shun kniv är en unik konstskapelse som kombinerar skicklighet, teknologi och design. Inspirerade av mästerliga samurajsvärd tillverkas de finaste kockknivarna även i västlig stil genom Shun knivarnas tillverkningsprocess.

Egenskaper

  • D-formade handtag för högerhänta
  • Handtag av packved, utmärkt grepp och fuktresistens. Matt yta.
  • Handtagets längd: 10,4 cm
  • Bladets längd: 15,0 cm
  • Bladets struktur: 32-lagers smidd
  • Bladets kärnmaterial: VG-10-stål (en blandning av kobolt, molybden och vanadin)
  • Bladets yttre lager av rostfritt stål
  • Bladets hårdhet: 61 HRC
  • Slipvinkel: 10-15° - betydligt skarpare än europeiska knivar
  • Tillverkad för hand i Japan

Japanska köksknivar är gjorda av mycket hårt och tunt metall. Därför bör de inte hackas eller böjas mot hårda material som fryst eller benig kött, kokosnöt, konservburklock etc. Risken är att det bildas konkreta flisar från stålet. Kvalitetsköksknivar bör inte heller diskas i diskmaskinen utan bör hellre tvättas för hand direkt efter användning och torkas. Förvaringslösningar där knivens blad inte kommer i kontakt med andra metallföremål är passande för förvaring.

4901601009293EAN:
  • Specifikationer
  • Manualer & Datablad
  • Recensioner & Frågor/Svar

Andra tittade också på