KAI Shun Classic DM0719 20 cm - Kockkniv med oval slipning

Artnr: C59084
  • Oval slipad kockkniv
  • Lätt att slipa, håller sig mycket vass
  • Bladets hårdhet: 61 HRC
  • Slipningsvinkel: 10°
2065 kr
 
Lägg i varukorg
Leverans:  5-9 arbetsdagar

  • Snabb leverans - leveranstid framgår i kassan
  • Returrätt - 100 dagar öppet köp
  • Smidig betalning - Qliro Checkout
  • Ångerrätt - alltid 14 dagar
  • Pålitliga - läs kundomdömen på Prisjakt & Trustpilot
Produktbeskrivning

Till skillnad från vanliga hushållsknivar som är pressade från vanligt stål, håller en japansk specialskarp flerskiktsprofessionell kniv skärpan under en längre tid och är lättare att slipa. DM-0719 kockkniven är en utmärkt allroundkniv som passar för att skära både kött, fisk och grönsaker.

Shun-knivarnas bladmaterial, bladprofil och handslipade skärpa skapar en oöverträffad skärpa som gör att kniven kan skära igenom även de hårdaste materialen. Den enastående skärpan tillsammans med en balanserad viktfördelning möjliggör en enkel och behaglig knivarbete. Shun passar både hobbykockar i hemmet och proffs i restaurangköket. Knivarnas handtag är tillverkade av hygienisk pakka-trä och har inga sömmar som samlar smuts.

Varje KAI Shun-kniv är smidd i vackert damaskusstål med 32 lager. Shun-kniven är en unik konstnärlig kombination av handarbete, teknologi och design. Inspirerad av de skickligt smidda samurajsvärdens konst, möjliggör tillverkningstekniken för de finaste kockknivarna att också tillverkas i västerländska knivformer.

Egenskaper:

  • D-format högerhänt handtag
  • Handtagets material pakkaträ, utmärkt grepp och fuktbeständighet. Blank yta.
  • Handtagets längd: 12,2 cm
  • Bladets längd: 20 cm
  • Bladets konstruktion: 32-lagers smidd
  • Bladets kärnmaterial: VG-10-stål (en blandning av kobolt, molybden och vanadin)
  • Bladets ytterlager rostfritt stål
  • Bladets hårdhet: 61 HRC
  • Slipvinkel: 10-15° - betydligt skarpare än europeiska knivar
  • Tillverkad för hand i Japan

Japanska köksknivar är gjorda av mycket hårt och tunt metall. Därför får de inte hackas eller vridas i hårda material som fryst eller benigt kött, kokosnötter, konservburkar etc. Risk finns att bitar av stålet kan lossna. Kvalitetsknivar bör inte heller diskas i diskmaskin utan helst tvättas snabbt för hand och torkas efter användning. För förvaring är alla lösningar lämpliga där knivbladen inte kommer i kontakt med andra metallföremål.

4901601589504EAN:
  • Specifikationer
  • Manualer & Datablad
  • Recensioner & Frågor/Svar

Andra tittade också på