Walkie talkie

Pris
Varumärke
Kampanj (ja/nej)
Filtrera
Sortera
Topcom TwinTalker 9500 Airsoft ed.
1187 kr Rek. 1199 kr
Köp!

Kommunicera med någon på avstånd med våra Walkie talkies!

Hitta en som passar dig i vårt sortiment. Många av våra Walkie talkies har flera kilometers räckvidd och olika kanaler som kan användas för att undvika störningar och optimera arean som de an verka inom. De finns i olika färger och är generellt sett relativt stöt- och vattentåliga. När det kommer till utseende skiljer det sig inte särskilt mycket mellan de olika modellerna eftersom fokus när det kommer till den här typen av handhållen komradio ligger på funktion snarare än estetik.

Föredrar du en Topcom walkie talkie eller kanske en walkie talkie från Cobra?

Som du förstår har vi produkter från båda dessa företag, men listan av varumärken i sortimentet är längre än så. Vi har också riktigt pålitliga och bra walkie talkie från Motorola, Nedis och som sagt Topcom och Cobra. Eftersom vi framförallt valt att köpa in den här typen av tekniska produkter från mer välkända varumärken kan du lita på att kvaliteten är god och att tekniken inuti dem håller högsta klass. På grund av detta klarar de att kommunicera på mycket långa avstånd, vi har de som klarar från 3 km ända upp till våra bästa walkie talkies med 10 km i räckvidd.

Walkie talkiens historia

Precis som med mycket annan kommunikationsteknik utvecklades dessa enheter ursprungligen för militärt bruk. Man har i alla tider haft ett behov av att kunna kommunicera på långa avstånd, men det var först under andra världskriget som den här typen av elektroniska enheter började användas och spridas.

Den första walkie talkien som kallades just detta var Motorolas SCR-300. Till en början kallades de handhållna enheterna för Handie-talkies" eftersom man tidigare behövt bära dem i en ryggsäck. Så var fallet med SCR-300 till exempel.

PMR-446

De flesta apparater använder idag det licensfria frekvensbandet PMR-446. Det ligger mellan 446,0 MHz och 446,2 MHz och är harmoniserat inom EU. Detta band är endast avsett för handhållna radioapparater som just PMR walkie talkies.