Padeltillbehör

Pris
Varumärke

Padel eller padeltennis som den också kallas, är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som i tennis. Däremot så kan man även använda sig av väggarna som omsluter spelplanen i spelet. Padel spelas oftast i dubbel, dvs två mot två.

Var kommer padeltennis ifrån?

Det har länge funnits liknande spel som har utövats redan från 1920-talet men padel som vi känner till och spelar idag uppkom i Mexico, närmare bestämt i staden Acapulco år 1969. Padelns ursprung brukar därför sägas vara Mexico.
I Sverige har padel vuxit något enormt de senaste åren och just nu finns det över 500 padelhallar runt om i Sverige och drygt 1500 padelbanor.

Padelracket

Ett padelrack har inte strängar som i exempelvis tennis och squash. Ett padelrack är oftast gjort av kompositmaterial där själva slagytan har ett visst antal hål i sig. Eftersom det inte är strängar på padelrack gör detta att bollträffen inte får samma kraft och det blir en dovare träff än i tennis.

Ett padelrack har normalt sett en tjocklek på 36 eller 38mm och det finns 3 olika former av padelracketar, runda, diamantformade och droppformade padelrack.

Bäst kontroll har de flesta med ett runt rack, därför rekommenderas det oftast till nybörjare. Mer avancerade spelare ser man ofta med ett diamantformat padelracket. På ett diamantformat rack är bästa träffstället högre upp och spelaren får då mer kraft i sina slag men har med detta ett racket med mindre kontroll, därför är de mer lämpade till avancerade spelare som har mer kontroll i sitt spel. Racken som är formade som en droppe är ett mellanting och brukar rekommenderas till medium och avancerade spelare.

Olika tillbehör till padel

Förutom padelracket finns det en hel del tillbehör till padel som du kan köpa hos oss på Teknikproffset. Vi fyller kontinuerligt på med nya produkter för att du som kund ska erbjudas ett heltäckande sortiment av padelracket och tillbehör såsom grepplindor, padelbollar, ramskydd m.m.