Skäggvård

Pris
Varumärke
Filtrera
Sortera
Mustaschvax, 60g
Köp!
Visar 32 av 55 produkter
Visa fler

Ta hand om ditt skägg med våra skäggvårdsprodukter

I denna kategori hittar du produkter för att kunna ta hand om ditt skägg. Genom att använda sig av skäggvårdsprodukter kan man hålla sitt skägg eller sin mustasch välvårdat och friskt. Att ha de rätta produkterna till sitt skägg gör inte bara så att skägget ser bra ut, de tar även hand om huden under skägget som kan börja klia eller bli irriterad. Med ett skäggbalsam kan du forma och få bukt med yvigt skägg och en skäggolja tillför fukt och ger skägget en mjuk känsla.

Hos oss hittar du skäggprodukter som skäggolja, mustaschvax, skäggbalsam och skäggtvätt!

Allmänt om skäggvård

Vi får många frågor som handlar om skäggvård och framförallt kring skäggväxt. Kan man till exempel göra så att skägget växer snabbare? Svaret är både ja och nej... men mest nej, tyvärr. De två faktorer som spelar störst roll när det kommer till att odla skägg är genetik och tålamod. En del har tur med generna och kan odla ett helskägg redan i tonåren, medan andra tålmodigt får vänta tills de är 40 innan skäggväxten tar fart.

Gemensamt för alla är dock att det tar ganska lång tid att se om man har potential för att ha skägg eller inte. Det är vanligt att man inte rakar sig på ett par veckor, märker att man har en yta där skägget inte växer så bra, och sedan ger upp. De flesta rekommenderar dock att man väntar i minst 2-4 månader med att utvärdera sin skäggväxt. Så ha tålamod!

Det man själv kan göra för att öka chanserna att skägget ska se friskt ut och växa snabbare är att ta hand om sig själv - framförallt handlar det om att träna regelbundet och att inte röka. Man bör även tvätta sitt skägg och använda skäggolja för att skapa rätt förutsättningar under tiden det växer.