Skäggolja

Pris
Varumärke
Filtrera
Sortera

Varför ska man använda skäggolja?

Håll ditt skägg välvårdat och friskt med en närande skäggolja! Den innehåller eteriska oljor som hjälper dig att hålla ditt skägg återfuktat samtidigt som det vårdar huden under skägget för att minska klåda och irritation. En skäggolja mjukar upp skägget och kan främja ökad skäggväxt. När oljan masseras in i huden ökar flödet av blod och syre till ansiktet, samtidigt som oljans återfuktande egenskaper gör att din hy håler sig fräsch och hälsosam. Den här kombinationen av egenskaper gör att du får de bästa möjliga förutsättningarna för att pryda ditt ansikte med ett stort och stiligt skägg! De främsta faktorerna som spelar in när det kommer till att odla ett ståtligt skägg är dock genetik och tålamod. Generellt sett bör man vänta i 2-4 månader innan man kan göra en säker bedömning kring huruvida skägget har potential eller ej.

Ett problem som kan uppstå om man inte använder skäggolja är att kroppen inte hinner med att återfukta både hud och skägg samtidigt. Detta gäller särskilt oss som bor i torra och kalla klimat, och i synnerhet under vintermånaderna. Genom att agera som ett komplement till hudens naturliga återfuktningsprocess hjälper oljan till att minimera klåda och irriterad hud - problem som har fått mången man att raka av sig sitt framtida skägg redan under första månaden.

Men hur applicerar man skäggoljan? Och när ska man göra det?

Det är några av de frågor som alla skägg-bärare där ute troligtvis har ställt sig någon gång under tiden de odlat sitt skägg. Här nedan går vi igenom allt du behöver tänka på när det kommer till återfuktning av skägget!

1. Hur långt ska skägget vara?

Först och främst är det värt att ta upp när i odlings-processen som man ska börja olja in sitt skägg. Hos de som skaffar skägg för första gången är det vanligt att tro att oljan är något som bara behövs när skägget redan är långt, eller att det bara är något som vissa använder. Faktum är dock att man både kan och bör applicera den rätt tidigt. Man kan börja från och med första dagen om man så önskar, men vi rekommenderar att man låter skägget växa i cirka 1-2 veckor för att undvika att huden blir alltför oljig.

2. Hur mycket skäggolja ska man använda?

Det beror på. Risken med att ta för mycket olja är att skägget kan se just oljigt eller kladdigt ut, och tar man för lite riskerar man att huden blir irriterad. Generellt sett räcker det med en liten mängd: 2-5 droppar brukar vara tillräckligt för de flesta. Även om flaskorna med olja till en början kan verka små så kommer du märka att de håller väldigt länge.

Om du är osäker är det bättre att börja med en liten mängd för att sedan ta mer. Det går alltid att tillsätta mer olja, men det är desto besvärligare att bli av med dem.

3. När i min morgonrutin ska jag applicera produkten?

Om du duschar på morgonen ska du givetvis vänta tills efter att du har duschat med att applicera oljan. Torka av skägget genom att badda det med en handduk tills det är nästan helt torrt och massera sedan in oljan enligt instruktion nedan. Man vill helst inte applicera skäggoljan när skägget är för blött.

4. Hur ofta ska man återfukta skägget?

Man bör återfukta skägget, och ännu viktigare, skäggbotten, 1-2 gånger om dagen. Definitivt en gång på morgonen innan man ger sig av till jobb eller skola, och eventuellt ytterligare en gång på eftermiddagen om man har problem med klåda eller upplever att skägget har förlorat sin lyster under dagen.

5. Hur applicerar man oljan?

Ta 2-5 droppar (de flesta av våra produkter har en liten inbyggd pump i locket, vilket gör det enkelt att ta rätt mängd). Gnugga oljan mellan händerna så att du kan sprida ut den jämt och fint i hela skägget. Börja från roten och se till att oljan appliceras på både hud och skägg. Kamma igenom håret, först med händerna, och sedan med en kam eller borste för att säkerställa att skägget lägger sig som du vill samt att oljan är helt utspridd.

Kombinera skäggolja med andra skäggvårdsprodukter för ett bättre resultat!

Kombinera gärna skäggoljan med skäggbalsam för ett ännu bättre resultat! Om du är intresserad av att använda skäggbalsam så rekommenderar vi att först tvätta hårret med ett skäggschampo för optimal effekt. Den här processen bör inte göras oftare än varannan dag för att undvika onödigt slitage på ditt skägg. Anledningen till att vi rekommenderar att man använder skäggspecifika produkter och inte t.ex. vanligt hårschampo är att man har olika typer av folliklar (hårsäckar) i ansiktet och i håret. Huden och hårsäckarna i ansiktet är vanligtvis ganska känsliga och bör rengöras med anpassade produkter.

Stort utbud av varumärken: vi har skäggolja ifrån Beard Monkey, Dapper Dan och många fler!

Du hittar bland annat produkter från välkända märken som Beard Monkey, Dapper Dan, Wahl, Mountaineer Brand m.fl. Våra skäggoljor kommer garanterat att ge dig ett snyggare, glansigare och mer hälsosamt skägg!

"