KAI Shun Classic White - Kockkniv, 20 cm

Artnr: C59117
  • Lätt att vässa, håller sig skarp länge
  • Hårdhet på kniven: 61 HRC
  • Vässningsvinkel 10°
  • Tillverkad för hand i Japan
1928 kr
 
Leverans:  Tillfälligt slut

  • Snabb leverans - leveranstid framgår i kassan
  • Returrätt - 100 dagar öppet köp
  • Smidig betalning - Qliro Checkout
  • Ångerrätt - alltid 14 dagar
  • Pålitliga - läs kundomdömen på Prisjakt & Trustpilot
Produktbeskrivning

Till skillnad från en vanlig hushållskniv som är pressad från tennplåt, håller en japansk professionell kniv med flerskiktsstål skarpare längre och är lättare att slipa. DM-0702W är en robust allmänkniv som passar för alla typer av skärning.

Shun-knivarnas bladmaterial, bladprofil och handslipning ger en oöverträffad skärpa som gör att kniven kan skära igenom även det hårdaste materialet. Den oslagbara skärpan kombinerad med en balanserad viktfördelning möjliggör en enkel och behaglig knivhantering. Shun passar både för hobbyanvändning hemma och för professionella i restaurangköket. Knivarnas handtag är tillverkade av hygienisk pakka-trä och har inga smutssamlande sömmar.

Varje KAI Shun-kniv smids av vackert damaskstål i 32 lager. Shun-kniven är en unik konstverk som kombinerar konsthantverk, teknologi och design. Inspirerad av mästarna i Samurajsvärd har tillverkningstekniken för de finaste kockknivarna möjliggjort tillverkning av Shun-knivar även i västerländska knivformer.

Egenskaper

  • D-formade handtag för högerhänta
  • Handtag av pakka-trä med utmärkt grepp och fuktbeständighet
  • Handtagets längd: 12,2 cm
  • Bladets längd: 20,0 cm
  • Bladets konstruktion: 32-lagers smitt
  • Bladets kärnmaterial: VG-10-stål (en blandning av kobolt, molybden och vanadin)
  • Bladets yttre lager av rostfritt stål
  • Bladets hårdhet: 61 HRC
  • Slipvinkel: 10° - betydligt skarpare än europeiska knivar
  • Tillverkad för hand i Japan

Japanska köksknivar är gjorda av mycket hårt och tunt metall. Därför ska de inte huggas eller vrängas i något hårt material, som isigt eller benigt kött, kokosnöt, burklock etc. Risken är att bitar bryts loss från bladet. Kvalitetsköksknivar ska inte heller tvättas i diskmaskinen utan tvättas och torkas snabbt efter användning. Förvaring bör ske på ett sätt där knivbladen inte kommer i kontakt med andra metallföremål.

4901601009330EAN:
  • Specifikationer
  • Manualer & Datablad
  • Recensioner & Frågor/Svar

Andra tittade också på