KAI Shun Classic White - Santokukniv, 18 cm

Artnr: C59119
  • Santoku - japansk mångsidig kniv
  • Lätt att slipa, håller sig skarp
  • Bladhårdhet: 61 HRC
  • Slipningsvinkel 10°
  • Tillverkad för hand i Japan
1937 kr
 
Leverans:  Tillfälligt slut

  • Snabb leverans - leveranstid framgår i kassan
  • Returrätt - 100 dagar öppet köp
  • Smidig betalning - Qliro Checkout
  • Ångerrätt - alltid 14 dagar
  • Pålitliga - läs kundomdömen på Prisjakt & Trustpilot
Produktbeskrivning

Japanska specialskärpta flerskiktsproffs knivar, till skillnad från vanliga pressade knivar, håller sig skarp längre och är lättare att vässa. DM-0702W Santoku är en traditionell japansk mångsidig kniv som är lämplig för skärning av kött, fisk och grönsaker.

Shun-knivarnas bladmaterial, bladprofil och handslipning skapar en oöverträffad skärpa som gör det möjligt att skära även genom de hårdaste materialen. Den oslagbara skärpan tillsammans med en balanserad viktbalans möjliggör en enkel och bekväm knivarbete. Shun är lämplig både för hemmabruk och för professionella inom restaurangkök. Knivarnas handtag är tillverkade av hygienisk pakka-trä och har inga sömmar som samlar smuts.

Varje KAI Shun-kniv är smidd av vackert damaskstål i 32 lager. Shun-kniven är en unik konstnärlig kombination av hantverk, teknologi och design. Inspirerad av mästarmäckuskärdevärjoen, möjliggör tillverkningstekniken av finaste kockknivarna även tillverkning av Shun-knivar i västerländska bladformer.

Egenskaper

  • Högerhänt D-formad handtag
  • Handtag av pakka-trä, utmärkt grepp och fuktresistens. Matt yta.
  • Handtagets längd: 12,2 cm
  • Bladets längd: 18 cm
  • Bladets konstruktion: 32 lager smidd
  • Bladets kärnmaterial: VG-10-stål (en blandning av kobolt, molybden och vanadin)Bladets yttre lager av rostfritt stål
  • Bladets hårdhet: 61 HRC
  • Vinkel på slipning: 10° - betydligt skarpare än europeiska knivar
  • Tillverkad för hand i Japan

Japanska köksknivar är tillverkade av mycket hårt och tunt metall. Därför bör de inte användas för att hacka eller vrida på hårda föremål som isigt eller benigt kött, kokosnöt, burklock osv. Risk för konkret avskiljning av bitar från stålet. Kvalitets köksknivar ska aldrig tvättas i diskmaskin, utan bör snabbt handtvättas och torkas efter användning. Alla förvaringslösningar där knivbladen inte kommer i kontakt med andra metallföremål är lämpliga.

4901601009309EAN:
  • Specifikationer
  • Manualer & Datablad
  • Recensioner & Frågor/Svar

Andra tittade också på