KAI Kamagata Tim Mälzer - brödkniv, 23 cm

Artnr: C59123
  • Lätt att vässa, håller sig skarpt
  • Knivens hårdhet: 57 ± 1 HRC
  • Vässningsvinkel: 14°
679 kr
 
Lägg i varukorg
Leverans:  5-9 arbetsdagar

  • Snabb leverans - leveranstid framgår i kassan
  • Returrätt - 100 dagar öppet köp
  • Smidig betalning - Qliro Checkout
  • Ångerrätt - alltid 14 dagar
  • Pålitliga - läs kundomdömen på Prisjakt & Trustpilot
Produktbeskrivning

KAI Kamagata är den senaste serien av knivar som den tyska toppkocken TIM Mälzer har designat i samarbete med KAIs knivexperter, vilket gör att knivarna är en blandning av tysk och japansk design. Knivarnas skärpa kommer från deras 14 graders slipvinkel, men skiljer sig från andra japanska knivar i sin hållbarhet, dessa knivar tål lite stötar och behåller sin skärpa utmärkt.

I Japan betyder Kamagata en viss typ av knivform. Den traditionella Kamagata Usuban har en rak klinga som böjer sig vid spetsen; Tim Mälzer Kamagata-serien är baserad på dessa knivar men har ändå sina egna egenskaper.

Bladet är tillverkat av 1.4116 stål som inte rostar och är lätt att hålla skarpt. Handtaget är tillverkat av POM-teknisk plast, som är hårt, hållbart, hygieniskt och lätt att rengöra.

Egenskaper

  • Längd på handtag: 10,9 cm
  • Bladets längd: 23 cm
  • Bladmaterial: 1.4116 stål
  • Handtagsmaterial: POM-teknisk plast

Japanska köksknivar är gjorda av mycket hård och tunn metall. Därför bör de inte hackas eller vridas i hårda material som isigt eller benigt kött, kokosnöt, burklock etc. Risken är att bitar kan lossna från bladet. Kvalitetsköksknivar bör heller inte diskas i diskmaskin, utan bör tvättas för hand och torkas snabbt efter användning. För förvaring passar alla lösningar där knivbladen inte är i kontakt med andra metallföremål.

4901601001914EAN:
  • Specifikationer
  • Manualer & Datablad
  • Recensioner & Frågor/Svar

Andra tittade också på