Många japanska knivtillverkare tillverkade traditionellt en specialkniv med enkelsidig slipning som kallades "Kiritsuke". Det krävdes stor skicklighet för att använda den effektivt och på många japanska restauranger var det bara kökschefen som fick använda en sådan kniv. Kiritsuke-kniven kom därför att betraktas som en symbol för expertis, status och senioritet.
GLOBAL® Knives har tagit fasta på denna tradition och skapat en dubbeleggad version av Kiritsuke-kniven i sin Classic-serie för att skapa en mycket mångsidig kniv. Den här kniven kan användas för att utföra de flesta uppgifter som normalt utförs med en Gyuto eller kockkniv, men också med Nakiri och Sujihiki. Den har mindre krökning än den typiska Gyuton, vilket gör den mindre lämpad för "gungande hackning" men perfekt för "tryck och dra"-skärning. Bladets spets är särskilt lämplig för fin tärning och hackning.
Dessa exklusiva knivar, som ursprungligen utvecklades för Roux Scholarship-juryn, har hittills endast tillverkats i ytterligare 500 exemplar och finns tillgängliga enligt principen först till kvarn!
- GLOBAL G-serien
- Kiritsuke Kniv
- Cromova18 rostfritt stål
- Rockwell C56-58
- Akut 15 graders skäregg
- Endast handtvätt
- Designad av Komin Yamada
- Tillverkad i Japan