Epilator

Pris
Varumärke
Kampanj (ja/nej)

Med en epilator tar du bort hår snabbt och effektivt från kroppen! Dessutom ger det ett mer hållbart resultat då en epilator rycker upp håret från roten och kan hålla din hud fri från hår i upp till 4 veckor.

Epilator för ansikte och kropp

Om du letar efter produkter som hjälper dig med hårborttagning för ansikte så har du kommit till rätt kategori. Vi har både epilator för ansiktet och för resterande delar av kroppen, så att du snabbt och smidigt kan bli av med de där irriterande hårstråna som aldrig verkar vilja ge med sig. När den lilla apparaten har gjort sitt jobb lämnar den efter sig en silkeslen och fräschare hy. Tack vare att många av våra epilatorer även fungerar i ansiktet så slipper du att köpa flera olika typer av produkter.

Epilator från Braun eller Philips?

I sortimentet hittar du bland annat Braun Silk-épil 9 och dess föregångare, några av marknadens mest populära produkter. Vi har även epilatorer från Philips, Panasonic, OBH Nordica, Gama och Remington. Alla dessa företag har varit med i matchen under lång tid och vet vad de gör, så du kan lita på att produkterna har god kvalitet och gör ett bra jobb.

Hur fungerar en epilator?

Ja det är ju en mycket rimlig att fråga sig innan man köper produkten. Jo, istället för att skära av hårstråna som en rakapparat eller rakhyvel så rycker den istället upp dem från roten. Fördelen med detta är att resultatet blir mer långvarigt eftersom det kan hålla din hud fri från hår i upp till en månad! Tyvärr är alltså inte behandlingen permanent, men det blir betydligt mer effektivt att ta bort den på det här sättet än att hålla på med hyveln varje vecka.

Men gör det inte ont då? Det kan absolut kännas lite när håren rycks upp med roten, men om du använder en bra maskin kommer det att gå relativt smidigt ändå. Särskilt om du följer våra råd härnedan. Dessutom behöver du bara utstå behandlingen någon gång i månaden.

Så här använder man en epilator - Teknikproffset tipsar!

Det kan verka omständigt att behöva gå igenom alla dessa steg innan du börjar använda dem, men det kan hjälpa att se det som en liten hemma-spa-behandling där man tar tid att ta hand om sig själv. När det kommer till förberedelserna är det saker som du förmodligen redan gör ganska ofta, så det är ju smart att passa på att epilera när du ändå hade tänkt duscha/behandla huden o.s.v.

I alla fall, så här gör du, steg för steg:

1. Ta en dusch eller ett bad så att du slappnar av riktigt ordentligt i kroppen. Det kommer att göra processen smidigare.

2. Mjuka upp, rengör och exfoliera huden ordentligt så att den blir så slät som möjligt innan du börjar använda maskinen. Om du inte duschar innan är det extra noga att du förbereder på detta sätt.

3. Nu är du redo att köra igång. Jobba mothårs med apparaten för bästa resultat och använd den på våt hud om du har köpt en maskin som tål vatten.

4. Återfukta din hud så att den får chansen att återhämta sig på bästa sätt. Det är viktigt att man inte glömmer eller slarvar med detta eftersom epilator kan vara ganska hård mot huden. Så länge man ser till att återfukta är det dock ingen fara.

5. Ta-da! Skönhetsbehandlingen är klar och du har sparat en massa pengar på att göra det hemma istället för att gå till salong!

"