Laserskrivare & Tillbehör

Pris
Varumärke
Kampanj (ja/nej)

Hitta en laserskrivare eller multifunktionsskrivare med laser för dig i vårt sortiment av just skrivare! Vi har apparater i olika prisklasser och utformning så att du kan hitta en som passar dig.

För- och nackdelar med en laserskrivare

Laserskrivaren och bläckstråleskrivaren är de två vanligaste skrivartyperna. Men vad är egentligen fördelarna respektive nackdelarna med att använda en laserskrivare? Och hur fungerar det ens? Det ska vi försöka reda ut härnedan!

Laserskrivaren - dyr men snabb och billig i drift

Generellt sett är en laserskrivare lite dyrare i inköp än andra typer av skrivare, men den är betydligt billigare i drift och kan skriva ut stora mängder papper på kort tid. Detta gör att den i huvudsak lämpar sig för större institutioner som skolor, myndigheter eller företag. Det kan ta några minuter för en laserskrivare att värmas upp, men när den väl är igång arbetar den alltså väldigt snabbt.

Så fungerar en laserskrivare

Den grundläggande principen för hur en laserskrivare fungerar är att tonerpulvret med hjälp av statisk elektricitet placeras på papperet, därefter smälts det fast genom uppvärmning." - så beskriver Wikipedias artikelförfattare tekniken bakom laserskrivaren. Du kan läsa hela artikeln här.

Det finns färglaserskrivare och monokroma laserskrivare, något som du behöver ha i åtanke innan du köper en skrivare är alltså om du kommer behöva skriva ut i färg eller inte. Vi har flest färglaserskrivare men även de som endast skriver ut i svartvitt.