SATAKEs japanska knivkultur representeras av en sashimi- och santokniv och en huggkniv. Knivar med björkskaft har 15 graders skärpningsvinkel. Knivsetet levereras i en vacker presentask, så detta är ett utmärkt presentalternativ för en vän eller familjemedlem.
SATAKE är ett av Japans mest kända knivmärken. Det har varit Japans ledande knivmärken sedan 1940
Egenskaper
- Noushu Masamune Saku Yanagiba, japansk sashimi kniv
- Noushu Masamune Saku Santoku, traditionell japansk brukskniv, knivlängd 30 cm, bladlängd 17 cm och bredd 4,4 cm
- Noushu Masamune Saku Nakiri, japansk huggkniv, knivens fulla längd 30 cm, bladlängd 16 cm och bredd 4,9 cm
Bladhårdhet: 58±1 HRC
Slipningsvinkel 10-15°
Japanska köksknivar är av mycket hård och tunn metall. Därför får de inte hamras eller vridas in i något hårt material, som fryst eller benkött, kokos, burklock etc. Det finns en verklig risk för att bitar lossnar från stålet. Köksknivar av hög kvalitet ska heller aldrig diskas i diskmaskin, utan helst direkt efter användning med en snabb vattentvätt och torkning. Alla lösningar där knivbladen inte är i kontakt med andra metallföremål är lämpliga för förvaring.
4956617601061EAN: