CD-spelare

Pris
Varumärke

Återupplev 90-talet med våra CD-spelare

Om du letar efter en CD-spelare har du kommit rätt. Vi har CD-spelare från Denver, Sony, Nedis och ett flertal andra varumärken.

CD-spelare anses av många ha spelat ut sin roll i HiFi-industrin, och även om det förvisso är sant att deras populäritet har klingat av så har CD-spelarnas sista toner ännu inte fade:at ut helt och hållet. Medan vissa diggar vidare till ljudet av filerna i sina smartphones är det inte alla som vill lämna 80- och 90-talet och CD-skivans storhetstid bakom sig. Just därför erbjuder vi fortfarande ett varierat utbud av CD-spelare, så att man kan få nytta av sina gamla CD-skivor och lyssna på musik på det gamla hederliga sättet, utan att behöva bry sig om WiFi-anslutningar som strular eller streaming-konton som måste betalas.

Visste du detta om CD-skivor och CD-spelare?

I år (2022) fyller CD-skivan 40 år. Den första skivan lämnade Philips-fabriken år 1982, men det skulle ta några år innan skivorna med det förstaklassiga ljudet tog världen med storm. En sak som var säker var att skrap och brus från vinylernas ofta dammiga och repiga ytor var som bortblåst, och 1988 blev försäljningen av CD större än vinyl. År 1991 såldes det fler CD-skivor än kassettband.

Men skivorna var på den tiden inte billiga, och ännu värre var det med CD-spelarna. Enligt SVT kostade en CD-spelare på den tiden omkring 15 000 kr översatt till 2007-års penningvärde - idag hade den summan alltså varit ännu högre.

Därför är vi glada att idag kunna erbjuda CD-spelare till våra kunder till betydligt mer rimliga priser!