Skärmskydd till iPhone XR

Pris
Varumärke
Mobilskydd kompatibelt med
Typ av mobilskydd

iPhone XR är en av de senare iPhone-modellerna på marknaden och har således en prestanda i toppskick! Men för att din enhet ska kunna bibehålla sin kvalitet gäller det att skydda den. En del tycker att det kan kännas onödigt med ett skärmskydd - tills deras skärm repar sig och de bittert får ångra sitt val. Gör inte samma misstag och se till att vara förberedd innan olyckan är framme istället!

Med ett skärmskydd till iPhone XR kommer din telefon att få en längre livslängd och skyddas mot skador och repor. Det härdade glaset som de flesta skärmskydd i dag görs i är otroligt tåligt och klarar av att ta emot kraftfulla stötar utan att telefonens display spricker.

Satsa på ett skärmskydd i härdat glas till din iPhone XR

När du hör ordet "skärmskydd" kanske du kommer att tänka på den tunna plastfilm som brukar följa med när man köper sin telefon. Ni vet, den där som efter några dagar börjar bli full med bubblor och som snart ska komma att tas bort. Dessa dåtidens skärmskydd ger ett visst skydd, och finns fortfarande att köpa till de flesta modeller, men vi på Teknikproffset skulle definitivt rekommendera att du provar ett skydd i glas om du inte gjort det tidigare. Fördelen med att ha en plastfilm är framförallt att de är väldigt billiga, men nackdelarna är dels att det ofta bildas bubblor som inte går att få bort och dels att de inte ger ett särskilt bra skydd.

Fördelarna med ett mobilskydd i glas

Så om produkterna i glas kostar mer, vad är då fördelen? Vad får man för pengarna? Det ska vi gå igenom härnedan.

Det kan låta som att ett skärmskydd i glas borde vara ömtåligt, men så är inte fallet. De är inte gjorda i vilket glas som helst, utan av härdat glas. Den exakta hårdheten specificeras på respektive produktsida, men generellt sett kan man säga att de flesta av våra skärmskydd har en ythårdhet på 9H, vilket ger ett extremt bra skydd. Den här skalan är inget som vi själva har hittat på, utan materialets hårdhetsgrad baseras på Mohs hårdhetsskala - en skala som skapades av den tyske mineralogen Freidrich Mohs redan på 1800-talet. Skalan går mellan 1-10, så 9H är alltså nästan så hårt som ett material kan bli. Dessa skydd kan bara repas av extremt hårda material såsom diamant eller rubin. 9H är samma hårdhet som safirglaset i fina klockor har, till exempel. Det är med andra ord perfekt för att skydda en dyrgrip såsom din iPhone XR.

Observera dock att hårt tryck fortfarande kan förstöra glaset. Det vill säga att glaset inte kommer att repas om du skrapar med en hammare eller en nyckel på det, men om du släpper samma hammare på skärmskyddet från en höjd kommer det troligen att spricka. Det positiva är dock att din iPhone XRs skärm under skärmskyddet troligen fortfarande kommer att vara hel även efter detta!

"