Hörapparatsbatterier

Pris
Varumärke
Filtrera
Sortera

Här hittar du prisvärda batterier till hörapparater i olika variationer och storlekar. Vi erbjuder bland annat hörapparatsbatterier från Rayovac, Philips, GP, Energizer och iCellTech. I sortimentet ingår bland annat Rayovacs populära modeller Rayovac 312 och Rayovac AC312 Extra Advanced till några av marknadens billigaste priser! För att din hörapparat ska kunna leva up till sin fulla potential präglas dessa knappcellsbatterier av sina långa driftstider. Givetvis är alla hörselapparatsbatterier från Teknikproffset helt fria från kvicksilver på grund av miljöskäl. Kvicksilvret fasades ut för ett antal år sedan, och idag har de kvicksilverfria batterierna minst lika bra prestanda som dess föregångare.

Tips vid användning av hörapparatsbatterier

Förvara batterierna rätt så kommer de att hålla längre! Det kan kännas naturligt att lägga in dem i kylskåpet, eller kanske stuvas de undan i ett fuktigt badrumsskåp, men i själva verket ska alla hörapparatsbatterier förvaras i rumstemperatur. Var också försiktig med att förvara dem i fickor, väskor och liknande - detta kan i värsta fall åsamka skador på ditt batteri om det skulle komma i kontakt med andra metallobjekt.

Den vanligaste batteritypen är zink-luftbatterier. För att förlänga livslängden på dessa rekommenderar vi att man väntar i ett par minuter efter att klisterlappen tagits bort innan batteriet sätts i hörapparaten. Anledningen till detta är att spänningen gradvis kommer att öka efter att batteriet kommer i kontakt med luften, detta är såklart inte farligt, tvärtom mår batterierna bra utav att få aktiveras under en kort period innan man börjar använda dem. Klisterlappen ska dock inte tas bort förrän precis innan batteriet ska användas.

Stäng av hörapparaten eller öppna batteriluckan när du inte behöver använda den. Om du inte planerar att använda hörapparaten under en längre tid kan du dessutom ta ur batteriet.

På sommaren kan det bli varmt, och då är det många som väljer att torka hörapparaten med en torkpåse eller torkburk. Detta är bra att göra eftersom man då skyddar den känsliga elektroniken i hörapparaten, men under tiden den torkas bör man ta ur batterierna.

Om du märker att hörapparaten har blivit sämre kan det vara på grund av att batterierna inte har långt kvar att leva. Dags att köpa nya!

"